Vouwfietsen

Welke vouwfiets kiezen

Vouwfietsen zijn er in vele soorten, maten, kleuren en merken. De juiste keuze maken kan daarom moeilijk zijn. Het is daarbij belangrijk om je wensen goed op een rijtje te hebben. Zie je door de bomen het bos niet meer? Aan de hand van onderstaande afwegingen kun je een selectie maken en uiteindelijk bij je ideale vouwfiets uitkomen.

Het gebruik van de vouwfiets

Bij het kiezen van een vouwfiets is het belangrijk om goed in beeld te houden waar je de vouwfiets voor gaat gebruiken. Over het algemeen zijn er vier typen vouwfietsen te onderscheiden:

Door te bepalen welk soort fiets het beste bij jouw situatie past, kan je al een stuk gerichter zoeken.

Praktische zaken

Een vouwfiets moet praktisch zijn. Het is een gebruiksvoorwerp dat je met regelmaat test op haar gemakken en een onhandige vouwfiets zorgt vanaf het eerste gebruik voor irritaties. Let daarom bij de aanschaf op de volgende punten:

Natuurlijk geldt hierbij dat iedere situatie anders is. Voor sommige mensen is comfort belangrijker, terwijl voor andere mensen het gewicht centraal staat. Maak hierbij je eigen afwegingen en denk hier voor de koop ook goed over na.

Prijs

Vouwfietsen zijn in vele verschillende prijsklassen beschikbaar, van enkele honderden euro`s tot enkele duizenden euro`s. Je kunt zoveel uitgeven als je zelf wilt. Hierbij geldt meestal wel; hoe meer je uitgeeft, hoe beter de vouwfiets is. Een dure vouwfiets zal eenvoudiger in te klappen zijn, minder wegen en comfortabeler fietsen. Wil je niet te veel uitgeven aan de vouwfiets? Bedenk dan welke van de bovenstaande punten voor jou het belangrijkste zijn en investeer daarop.

Uiterlijk

Voor sommige mensen is, naast alle praktische zaken, het uiterlijk van de fiets ook erg belangrijk. Wanneer je een aantal fietsen hebt geselecteerd die aan al je voorwaarden voldoen, dan kan je natuurlijk de definitieve keuze maken op design. Vaak staan hierbij de kleur van de fiets, het design van het frame en eventuele andere hippe accessoires die toe te voegen zijn centraal.